Δυσλειτουργίες στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ

Δυσλειτουργίες στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ

Αρ. Πρωτ. 16600/19.05.2011

Προς Υπουργό:

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Τεράστιες δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις παρατηρούνται στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχύσεων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι αγρότες της χώρας μας. Οι σοβαρές παραλείψεις στο ΟΣΔΕ δημιουργούν πλήθος προβλημάτων, τα οποία στοιχίζουν στους Έλληνες αγρότες την απώλεια πολύτιμου εισοδήματος. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια την προηγούμενης χρονιάς η μη ορθή εκτέλεση του έργου της ενεργοποίησης και της ψηφιοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων των αγροτών, αλλά και η γενικότερη αδυναμία ολοκλήρωσης του έργου, είχε ως αποτέλεσμα τρομακτικές καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων.

Είναι απαράδεκτο οι αγρότες και κυρίως οι νέοι αγρότες να υποβάλλονται σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία και το αρμόδιο Υπουργείο να παρακολουθεί ως απλός θεατής τα γεγονότα. Οφείλει η ηγεσία του Υπουργείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν ένα αξιόπιστο και διαφανές πλαίσιο στον ΟΣΔΕ, έτσι ώστε να διεκπεραιώνονται άμεσα οι υποθέσεις των αγροτών και ως εκ τούτου να προκύπτουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην εφαρμογή μιας σύγχρονης αγροτικής πολιτικής στο πλευρό των αγροτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή ενός σύγχρονου και λειτουργικού πλαισίου στον ΟΣΔΕ;

Απάντηση Υπουργείου